Advertisement
Terjeformoe02.jpg


Terje Formoe (født 6. desember 1949 i Fredrikstad) er en norsk artist, låtskriver og forfatter.  Han er broren til maleren Erik Formoe, og er samboer med Therese Falk. Han har tre barn, derav to av dem er involverte i Kaptein Sabeltann.

Bakgrunn og arbeid

Formoe er utdannet lærer. Han begynte artistkarrieren som visesanger, og den første plata kom i 1975. Han arbeidet som markeds- og underholdningssjef i Kristiansand Dyrepark fra 1984–94. Der framførte han egne, musikalske familieforestillinger hver sommer, blant annet Vår Dyreverden og Kjell Pell Pottitskrell.

Terje Formoe har utgitt en rekke plater for barn blandt annetLivet er toppen fra 1983 som inneholdt den kjente Juliussangen. Formoe har også laget familieforestillingen Kjell Pell Pottitskrell i 1996 og utgitt viseplata Umaskert i 2003. Mest kjent er han imidlertid for rollefiguren Kaptein Sabeltann, en skikkelse som har blitt en stor kommersiell suksess. Han ble nominert til Spellemannprisen 2014 for albumet Den blå planeten.

I Kaptein Sabeltann

Terje skrev manuset til forestillingen Kaptein Sabeltann og Skatten i Kjuttaviga høsten 1989. 9. juli året etter hadde forestillingen sin urpremiere i Kjuttaviga Amfiteater. Siden den gangen har Kaptein Sabeltann blitt en stor kommersiell suksess med forestilling, filmer, musikk og andre spinoff-produkter. Arbeidet med Sabeltann gav ham Kardemommestipendet i 1992, og det resulterte i Spellemannprisen 1994 i klassen «barneplater» for albumet Kaptein Sabeltann og Hemmeligheten i Kjuttaviga.

Terje Formoe er daglig leder og styreleder i Kaptein Sabeltann AS. Omsetningen i 2005 var på nesten 7 millioner kroner og resultatet nesten to millioner. Terje Formoe er også styremedlem i Piratprodukter AS, der han eier 51 prosent av aksjene. Piratprodukter hadde over 25 millioner kroner i omsetning i 2006.

Eksterne lenker

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.