Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement
Kaptein Sabeltann Wiki
  1. REDIRECT Template:Skuespiller

Siw Anita Andersen (født 27. april 1966 i Oslo), er en norsk skuespillerinne.

Andersen er mangeårig medlem av Lompelandslaget. Har medvirket i en rekke revyer, teateroppsetninger, musikaler og film-og TV-produksjoner. I 2004 var hun sentral i oppsetningen The Smuget Show på Smuget i Oslo, og i 2005 i den komiske revyen Kveiteprinsen sammen med Åsleik Engmark og Teodor Janson.

Hun filmdebuterte i Showbiz - eller hvordan bli kjendis på en-to-tre! fra 1989 og har utover det ikke medvirket i særlig mange filmer.

På TV ble hun fra midten av 90-tallet fast medspiller i den populære komiserien Mot i Brøstet, hvor hun spilte rollen som Målfrid, Karls kjæreste. Dette var serien som gjorde henne kjent for det store publikum i Norge. Etter det har hun medvirket i en rekke komiserier på norsk TV, blant annet Nissene på låven, Etaten og sist i juleserien Jul i Tøyengata, som ble sendt i desember 2006.

I Kaptein Sabeltann[]

I 2004 tredte hun inn i Kaptein Sabeltann-universet i rollen som Tante Bassa. Senere har hun hatt roller som Miriam av Gral, Francine Michelin, og Malena Pirat. I tillegg har hun vært danser under sangnummerene.

Eksterne lenker[]

Advertisement