Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement


Morten Peter Usterud (født 23. mars 1974) er en norsk skuespiller.

Han ble kjent da han i 9 år fra 1990–1999 hadde rollen som PinkyKaptein Sabeltann-forestillingene og filmene, som førstemann av flere som har spilt denne rollen. Usterud spilte Pinky fra han var 16 år til han var 25. Etter dette ble Pinky spilt av yngre skuespillere.

Senere ble han cand.mag. i idéhistorie og sosiologi ved Universitetet i Oslo og prosjekt- og prosessdesigner ved KaosPilotene i Århus, Danmark.

Usterud har i over ti år utviklet og ledet et hundretalls prosesser for en rekke kunder både innenfor offentlig og privat sektor, bl.a KS, Sparebankstiftelsen DNB, Aker Solution, Innovasjon Norge, m.fl.

På 90-tallet hadde Usterud hadde også rollen som Peder i Terje Formoes barnemusikal fra 1993, Vår dyreverden, som ble spilt på Kjuttaviga Amfiteater i Kristiansand Dyrepark i 1993 og 1994 på dagtid.

Han er i dag ansatt i firmaet Trøbbelskyter i Oslo.

I Kaptein Sabeltann[]

I 9 år fra 1990–1999 hadde rollen som PinkyKaptein Sabeltann-forestillingene og filmene, som førstemann av flere som har spilt denne rollen. Usterud spilte Pinky fra han var 16 år til han var 25. Usterud var involvert innen Kaptein Sabeltann-forestillingene frem til 2010, hvor han de siste årene har medvirket som blant annet scenearbeider i sesongene forestilllingene blir spilt. Han har også medvirket som skuespiller, bland annet i rollen som Kroverten som nekter Pinky inngang til sjøvøerkroa i stykket Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt, som ble spilt sesongene 2004-2006 og 2010. Usterud har også rollen som Grusomme Gabriel i samme stykket, fra han kommer opp fra vannet og nesten frem til at han tar av seg masken og viser seg da å være Pinky, som fra da spilles av en annen yngre skuespiller (Ole Alfsen eller Ole Tobias Tveit).

Eksterne lenker[]

Advertisement