Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement


Foto: Jan Harald Rishmyr

Publikum under forestillingen. Foto: NRK

Kaptein Sabeltann og Hemmeligheten i Kjuttaviga er en teaterforestilling med manus og musikk av Terje Formoe spilt i Kristiansand Dyrepark med premiere 10. juli 1994. [1] Stykket er den andre barne- og familieforestillingen om Formoes sjørøverfigur Kaptein Sabeltann etter Kaptein Sabeltann og Skatten i Kjuttaviga. Forestillingen ble filmet sommeren 1994 og gitt ut på VHS høsten samme året av Egmont.


Handling[]

Det har gått et par år siden, Kaptein Sabeltann forsvant fra Kjuttaviga etter å ha tapt fektekampen mot Sjømannen Ruben. Fra den dagen ble det godt å leve for vennene våre igjen. Tante Bassa er så lettet og glad, at hun går omkring og traller og synger i vertshuset nesten hele dagen. Vesle Sunniva har blitt en liten forelsket dame i løpet av sommeren. I Rubens hus har nemlig en ung mann med blå øyne og langt lyst hår og ring i øret flyttet inn. Pinky som før kalte seg "verdens yngste sjørøver" har blitt sjømannen Rubens beste venn og medhjelper. Men dessverre, freden i Kjuttaviga skal ikke vare så lenge. Ikke så langt unna, er det noen som legger skumle planer.

Trivia[]

 • Linda hadde glemt igjen det svarte tørkelet hun hun skulle dekke gullflekken på ankeret med. Hun spurte publikum om det var noen som hadde noe å dekke gullflekken med, heldig som hun var, var det noen som ofret regnfrakken sin.

Sanger[]

 1. «Langemanns sang»
 2. «Bursdagssang»
 3. «To øyne (ser bedre enn ett)»
 4. «Kanskje»
 5. «Sjørøversang»
 6. «Sabeltanns lov»
 7. «Grusomme Gabriels spøk»
 8. «Bryllupssang»
 9. «Gi aldri opp»

Medvirkende[]

Skuespillere

Produksjonen

Referanser[]

 1. Fædrelandsvennen 9. juli 1994, side 15

Eksterne lenker[]

Advertisement