Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement


Kaptein Sabeltann er en tegnefilm for barn produsert av Seven Seas i 2002 og distribuert av SF Norge. Regien var ved Stig Bergquist og manus ved Arthur Johansen og David Regalrenais. Produsentene var Jon Wigfield og Ulf Synnerholm, og musikk ved Terje Formoe, Alf Emil Eik, og Trond Bjerknes. Lyddesign var ved Jan Lindvik.

Filmen kom på kino 26. desember 2003. Filmen har blitt dubbet på flere språk, blant annet på engelsk i Storbritannia i 2004 under navnet Captain Sabertooth, mens den ikke kom ut i USA før 2007 under samme navn. Tegnefilmen bygger på forestillingen Grusomme Gabriels skatt som ble vist sommeren etter. Filmen ble utgitt på DVD og VHS i Norge i 2004, med norsk og engelsk tale og norsk tekst. Filmen ble i hovedsakelig tegnet i Budapest i Ungarn. Filmen ble satt sammen i København i Danmark.

Handling[]

Pinky jobber som byssegutt på Den Sorte Dame og drømmer om å bli verdens yngste sjørøver. Kaptein Sabeltann er på jakt etter grusomme Gabriels skatt, og denne ferden tar dem til Kjuttaviga hvor Pinky møter 

Kaptein Sabeltann blir til. Foto: Skjermdump fra YouTube

Terje Formoe dubber. Foto: Skjermdump fra YouTube

Sunniva.

Medvirkende[]

Eksterne lenker[]

Advertisement