Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement

Om[]

Kaptein Sabeltann så dagens lys på tegnebrettet til østfoldingen Terje Formoe høsten 1989. Året etter, nærmere

Den første skissen malt med akvarell-farger. Faksimile: Terjeformoe.no

Den første forestillingen ble spilt 9. juli 1990. Arkivfoto: Dyreparken

En av de første bildene av Kaptein Sabeltann. Foto: Solbjørg Nodeland

bestemt 9. juli 1990 hadde Kaptein Sabeltann sitt første tokt. Det hele går på skinner, men Terje Formoe trekker Sabeltann ut av Dyreparken etter Konflikten med Dyreparken i 1995. Sabeltann gjør sommeren 1995 strandhugg i indre Oslofjord, å Dyreparken går i underskudd. Året etter kommer Sabeltann tilbake til sitt kjære Kjuttaviga igjen. Vinteren 1997 bestemmer Terje Formoe å gi opp hele Sabeltann-konseptet, han har rett og slett gått lei. Men etter brev fra sinte barn ombestemmer han seg. i 1999 feirer Sabeltann 10 års jubileum, dette feries med en heltaftens forestilling, med utganspunkt i de to første forestillingene. Året etter tar Svein Roger Karlsen over rollen som Sabeltann, en rollen han har tilogmed sesongen 2009.

I 2001 åpnes underholdingsattraksjonen Kaptein Sabeltanns Verden en vidnskjev sjørøverlandsby. Andre juledag 2003 har Terje Formoe premiere på sin første kinofilm, dette er en tegne film som egentlig skulle planlagt vært ferdig i 1999. i 2009 feirer sjørøveren 20 år, å dette feries med brask og bram! Dagshow på scenen i Kjuttaviga, å forestilling på kveldene. i 2010 er det 20 år siden første foresitlling, da ifører den originale Kaptein Sabeltann(Terje Formoe) på seg sjørøverkostymet, å spiller ut hele sesongen. Samma året spilles det inn en TV-serie i Dyreparken, som senere får tittelen Kaptein Sabeltann, Pinky og Ravn i Abra Havn. Serien vises på kanalen NRK Super to år etter. i 2011 tar bergenseren Kyrre Haugen Sydness over rollen som Sabeltann i forestillingene. Dette gjorde han allerede i 2010, i forbindelse med innspillingen av TV-serien.

Janne og Terje Formoe før en forestilling i 1994. Foto: Se & Hør

I 2013 entrer Sabeltann og hans menn Chat Noir, å setter opp en heidundrande sjørøverparade i januar/februar. I 2013 filmes Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama som har premiere året etter. Og i 2014 har Kaptein Sabeltann 25 års jubileum, dette feries med opptreden i Kristiansand, utgivelse av CD-boks, forestillingen Jakten på Den Magiske Diamant og premiere på den påkostede familiefilmen Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama.

Andre land[]

Trivia[]

Advertisement