Kaptein Sabeltann Wiki
Advertisement

Filmens originale forside.

Drømmen om Kaptein Sabeltanns Rike er en spillefilm som ble utgitt i 1997. Deler av filmen ble filmet ved Odderøya i Kristiansand, Akerhus Festning, og Christiansholm Festning, og skjærgården i Kristiansand. Resten er utdrag fra forestillingen Jakten på den magiske diamant som ble spilt i Kjuttaviga amfiteater i 1996 og 1997. Filmen er laget av Media Service i samarbeid med Grappa Musikkforlag. Regi og dreiebok var ved Jan-Robert Jore, og manuskript ved Jan-Robert Jore, Cecilia Solberg, og Terje Formoe. Filmen ble utgitt på VHS i 1997. I påsken 1998 ble filmen vist episodevis på NRK. I 1999 kom filmen på VHS på nytt, denne gangen med nytt omslag med illustrasjoner av Morten Myklebust og med SF Norge som distributør. I 2001 ga SF Norge ut filmen på DVD med samme omslag som VHSen fra 1999. I 2007 ble den gitt ut på DVD igjen med nytt omslag. Noen år senere ble den utgitt på nytt igjen, med den nye logoen.

Filmen er en av Norges mest solgte barnefilmer.

Gjengen bak Drømmen om Kaptein Sabeltanns Rike, med hovedrolleinnhaverne Terje Formoe og Svein Haagensen som spiller Kaptein Sabeltann og Ruben. Foto: Media Service AS

Handling[]

Filmen handler om Joachim, en gutt som er en kjempestor fan av Kaptein Sabeltann. Foreldrene til Joachim er ikke så begeistret over Joachims interesse for Kaptein Sabeltann. En dag sovner Joachim i båten han er ute på tur med, og drømmer om at han møter sjømannen Ruben den Røde. Ruben er overbevist om at Pinky og Sunniva har blitt kidnappet av Kaptein Sabeltanns menn, og blir holdt fanget i borgen hans på vulkanøya Abra, også kalt Det Usynlige Land, hvor Kaptein Sabeltanns rike er. Tante Bassa har bedt Ruben dra for å befri Pinky og Sunniva, men roret til Ruben har blitt ødelagt på ferden, men heldigvis kan Joachim hjelpe. Samtidig er en ung gutt ved navn Marco på flukt gjennom jungelen på sydhavsøya Shangri-La. Han er Pinky lillebror og har stjelt en magisk diamant fra den onde jungelfyrsten Maga Kahn, en diamant som også selveste Kaptein Sabeltann vil ha kloa i, så han en gang for alle kan få tak i Grusomme Gabriels skatt og gullanker i Kjuttaviga.

Ekstramateriale på DVD-utgivelsen[]

Pressekonferanse i forbindelse med filmen. Foto: Nicolai Prebensen

Den store Kaptein Sabeltann dagen

Hver gang en stjerne faller (karaoke)

Innspillingen av filmen, juli 1996. Foto: Agderposten

Medvirkende[]

Eksterne lenker[]

Advertisement